06-48745937 contact@anders2.nl

Veldvarkens

Zelhemse Veldvarkens, kruisingen met o.a. Duroc, Wolvarken, Kunekune.In de ‘achtertuin’ van 3 hectare, houden ze varkens die kunnen wroeten en badderen in de modder.

+

Hierna ben ik gaan werken aan mijn portfolio en ben de uitdaging aangegaan met de provincie Gelderland. Ze hadden een prijsvraag uitgezet onder fotografen.

Gelderland is een prachtige ondernemende regio waar economische groei en duurzaamheid hand in hand gaan. Kun jij dit vangen in een mooi beeld? Was de vraag.

Ik dacht, oh en dan gaat natuurlijk iedereen zonnepanelen fotograferen en windmolen. Dat gaan we eens eventjes anders doen en dat werd gewaardeerd. Het leverde me de 3e prijs op en de publieksprijs tevens een “duw in de rug” met de woorden van de Jury, wat gaaf daar moet je meer mee doen.

Dit was voor mij het moment dat ik dacht en nu springen. Het over hete kolen lopen heb ik natuurlijk niet voor niets gedaan.

 

 

Respect voor natuur en dier anders in beeld. Weet wat je eet, ga er bewust mee om en stel jezelf de vraag of je weet waar je eten vandaan komt. Internationaal maar ook gewoon in Nederland. Ik stel je even voor aan een paar boeren.

Veldvarkens

Zelhemse Veldvarkens, kruisingen met o.a. Duroc, Wolvarken, Kunekune.In de ‘achtertuin’ van 3 hectare, houden ze varkens die kunnen wroeten en badderen in de modder. Ze hebben veel ruimte en eten onder andere valappels, aardappels, en oud brood. Een koppel biggen kopen op laten groeien en bewust van zijn wat ze eten zodat je straks zelf ook weer weet wat je eet. Je zou het knuffelvarkens kunnen noemen.

Wil je meer over de veldvarkens weten?

Jorieke Ruim

www.veldvarkens.nl