06-48745937 contact@anders2.nl

Wit, Paars en groen goud

Het hoofdproduct dat gekweekt wordt door Smits Groentekwekerij is prei. Naast prei verbouwen ze een aantal andere soorten groenten en fruit. Waaronder het witte, groene en paarse goud.

+

Het hoofdproduct dat gekweekt wordt door Smits Groentekwekerij is prei. Naast prei verbouwen ze een aantal andere soorten groenten en fruit. Waaronder het witte, groene en paarse goud.

Asperges intrigeren me. Hoe ziet de plant eruit, hoe groeit het en wat moet ervoor gedaan worden om te oogsten.

Een magisch seizoen.

Hollandse asperges horen roomwit te zijn. Of vooruit, knalgroen mag tegenwoordig ook. En dan liggen daar opeens dieppaarse asperges naast de witte, weer een cultuurschok! Deze paarse asperges zijn overgewaaid uit Nieuw-Zeeland en Australië. Daar zijn ze heel gewoon. Is het dan toch die internationale inspiratie die me inspireert?

Paarse asperges groeien net als groene asperges boven de grond. Toegedekt in aspergebedden zouden ze ook wit blijven. Je hoeft paarse asperges – net als groene asperges – niet te schillen. Het enige wat anders is is de smaak, behalve dat ze prachtig zijn. Ze zijn zoeter dan de andere asperges en zijn beetgaar het lekkerst: 4-6 minuten koken is ruim voldoende. De prachtig paarse kleur verandert wel als je ze kookt. Hoe zou ik het omschrijven, na het koken zijn ze donkergroen met een paarse gloed. Zintuigprikkelend in ieder geval. Stel jezelf de combinatie voor op het bord met witte asperges. Met deze foto wilde ik de liefde van de boer laten zien voor het product.

Wil je meer weten over asperges of andere groenten?

Smits Groentekwekerij

Gert en Edwin Smits

De Heurne

Groentekwekerij-smits.nl