06-48745937 contact@anders2.nl

KAVIAAR UIT DE ACHTERHOEK!

Hoe mooi is het om kaviaar anders in beeld te brengen: het zwarte goud als een sieraad aan de vinger of juist het contrast van het smakelijke kaviaar met een stoer stoppelbaardje. Gewoon te vinden in de Achterhoek! Maar wel door anders te kijken en te doen.

+

Bij een koffiestop in de Strandlodge in Winterswijk, tijdens het lopen van het Wenterslenterpad, hoorde ik de chef enthousiast vertellen over kaviaar uit de Achterhoek. Dit triggerde me als echte Achterhoeker, omdat ik hiervan nog nooit had gehoord.

Nieuwsgierig ging ik op zoek naar het lokale zwarte goud, dat bij De Steurhoeve in Laren vandaan bleek te komen. Een eerste kennismaking via hun website inspireerde me om meer respect te creëren voor kaviaar. Daarom bood ik een fotoshoot aan, om te laten zien hoe belangrijk bijzondere beelden hierbij zijn. En dat fotografie ook anders kan! Na het in beeld brengen van de slacht van een steur, had ik diep respect voor zo’n mooi product en proces.

Netwerken gaat echter verder dan een fotoshoot. Ik introduceerde De Steurhoeve daarom in mijn foodnetwerk, met als resultaat een workshop steur fileren en kaviaar proeven tijdens het Food Unplugged foodfestival. Tijdens de evaluatie hiervan tipte ik de eigenaars Martin en Sandra dat de Zwarte Cross kaviaar zou gaan serveren, en was ook dit contact snel gelegd. Dus is kaviaar uit de Achterhoek straks te proeven bij ‘Le Clique Claque’, een culinaire snackmuur mét Michelin-ster tijdens het grootste festival van Nederland! Samen kom je nu eenmaal verder…

ASPERGERALLY ROTARY IN BEELD!

Rijden voor het goede doel stichting Leergeld.

+

Zaterdag 25 mei is de 3e Zutphense Aspergerally gereden voor het goede doel stichting Leergeld. Wij kijken terug op een prachtige en geslaagde dag! De rit ging ook dit jaar weer door het fraaie coulissen landschap van de Achterhoek. Dankzij vele sponsoren en warme harten van mensen die zich geheel belangeloos hebben ingezet, werd deze dag een succes!

BHUTAN IN BEELD!

Prachtige kloosters, forten en tempels, eeuwenoude tradities zijn springlevend
en unieke wandelingen.

 

+

Bhutan, land van de donderende draak, boeddhistisch koninkrijkje verscholen tussen de hoge Himalaya’s, is lang van de buitenwereld afgesloten geweest. Tien jaar geleden pas kreeg het televisie en internet, mobiele telefonie is van nog recentere datum.

ZEILAVONTUUR!

Valerie en Tjeerd volgen hun hart en
vertrekken naar open zee.
Jaren van voorbereiding en eindelijk
is het moment daar.
Dromen, doelen en een gezonde dosis lef!

+

GRAANSHOOT!

De wereld kan ik niet veranderen echter
iemands wereld wel.
Kids shoot gewoon nog geen kilometer van huis #buurkinderen maar dan anders in beeld!

+

Bijzondere momenten vastleggen anders dan anders. Het moment, de locatie en de lol.

GALAPAGOS IN BEELD!

De Galapagoseilanden zijn zo uniek vanwege de vele diersoorten die nergens
anders ter wereld voorkomen.

+

Inspiratie voor iedereen!
De Galapagos eilanden zijn een verspreide groep eilanden die ongeveer hoogte van de evenaar liggen, in de Stille Oceaan. De eilanden liggen op open zee op ongeveer 1.000 kilometer van de kust van Zuid-Amerika verwijderd. De eilanden behoren tot Ecuador. De Galapagos eilanden zijn een nationaal park en tevens UNESCO Werelderfgoed. 

SCHIP VAN PONANT
(Le Dumont-d’Urville, red.), ?!

Het is een van de schepen waarmee expeditiecruises van National Geographic Expeditions worden uitgevoerd.

 

+

Het nieuwste schip van Ponant (Le Dumont-d’Urville, red.), in beeld ?!
Het is een van de schepen waarmee expeditiecruises van National Geographic Expeditions worden uitgevoerd.

Omdat het schip relatief klein is, kan het op plekken komen waar een regulier cruiseschip niet terecht kan. En ook als er geen haven is kan het schip een vaste positie voor de kust innemen zodat gasten met zodiacs een shore landing kunnen maken.

Met een schip als dit naar de verste uithoeken van de wereld, samen met de experts van National Geographic. Avila Reizen officieel agent van National Geographic Expeditions kan het realiseren. Zie ook www.opreismetnatgeo.nl

De echte eye catcher aan boord de Blue Eye Lounge.
Oog in oog met de vissen en het onderwaterleven maar nog meer dan dat. Je kan ze zelfs horen.

FAMILIESHOOT
OP DE DIJK

Fotografie van het moment, puur en lekker buiten!

 

+

Een fotoshoot op locatie.
Niet zoals alle andere foto’s maar net even anders. 

Op de dijk in dit geval, bijzondere momenten in beeld!

DRUIVENOOGST

Druivenoogst voor lokale achterhoekse wijnen. Vele handen maken licht werk.
Respect voor de basis van deze mooie wijnen.
Tjonge wat een dikke trossen.

 

+

Familieshoot

 

FAMILIESHOOT

Bijzondere momenten samen ervaren.

 

 
+

Familieshoot

 

The Linen Project

Respect voor natuur, weet wat je draagt. Ga er bewust mee om en stel jezelf de vraag of je weet waar je kleding vandaan komt.

 

 
+

Respect voor natuur, weet wat je draagt. Ga er bewust mee om en stel jezelf de vraag of je weet waar je kleding vandaan komt.

The Linen Project, van Nederlandse bodem!

Linnen is een plantaardige vezel die zich bevindt in de stengel van de vlasplant. ​Bij het dauwroten wordt het vlas na het plukken op het veld gedroogd. De oogst wordt binnengehaald wanneer het vlas voldoende geroot is. Korte vezels worden gebruikt voor het spinnen van grove garens en de lange vezels leveren het fijnste linnen garen​, wat gebruikt wordt voor textiel en kleding.

thelinenproject.online

 

Van bouwval tot pronkstuk!

Het verhaal van de restauratie in beeld.
Er komt veel kijken bij de restauratie van een tweehonderd jaar oude molen en er zijn maar weinigen die weten wat hierover aan de tafel van de molenaar wordt besproken. Tezamen met de bouwmeester en de meester molenmakers worden er dagelijks veel belangrijke beslissingen genomen.

 
+

De Coopsmolen

Het idee! Wij voelen ons heel erg vereerd dat we begin mei door Annemarie Kleve van Anders2 zijn benaderd met het idee een boek te maken over het verhaal van de Coops Molen. Zij volgde al een tijdje de ontwikkelingen rondom de molen en stelde zich de vraag hoe bijzonder het wel niet zou zijn om het gehele proces vanaf de aankoop van een molen, de gehele restauratie met alle keuzes die daarin moeten worden gemaakt, tot het uiteindelijke resultaat en de hieruit voortvloeiende plannen voor de toekomst, te bundelen tot een verhaal.

Haar antwoord hierop was dat het beeldverhaal van de restauratie van de Coops Molen zeker een boek verdiend en dat deze dan tijdens de officiële opening van de molen begin mei 2020 gepresenteerd zou moeten gaan worden.

Het verhaal van de restauratie

Er komt veel kijken bij de restauratie van een tweehonderd jaar oude molen en er zijn maar weinigen die weten wat hierover aan de tafel van de molenaar wordt besproken. Tezamen met de bouwmeester en de meester molenmakers worden er dagelijks veel belangrijke beslissingen genomen.

Gemaakte keuzes en genomen besluiten worden nu al in hoofdlijnen op social media gedeeld. De foto’s van de verschillende fases in het restauratietraject en de keuzes voor de verschillende materialen lenen zich echter ook bij uitstek voor een prachtig beeldverhaal. Het is oprecht bijzonder dat de benodigde bouwstenen nog steeds op traditionele wijze voor deze molen konden worden gebakken en wat zouden deze stenen zijn zonder een juiste samenstelling van de voeg. Een beeldverhaal dat niet alleen handelt over cultureel erfgoed met een lange historie maar ook over de bijzondere weg van een bouwval, door eenieder al jaren geleden opgegeven, tot het pronkstuk dat het nu aan het worden is. Dankzij de zorg, liefde en aandacht van de eigenaar gecombineerd met de kennis, kunde en het vakmanschap van het bouwteam gaat het lukken om binnen vijf jaar deze enorme klus te klaren. De gemeente Bronckhorst en zijn inwoners hebben straks na tachtig jaar weer een draaiende molen, een landmark waar iedereen met recht trots op mag zijn!

Inhoud van het boek

Het boek neemt je mee op de avontuurlijke reis van idee, naar tekening tot eindresultaat en dat middels verrassende beelden, inspirerende foto’s en mooie verhalen die samen een nieuwe frisse kijk geven op deze voor Nederland unieke molen.

Dit beeldverhaal van belangrijke momenten in het restauratietraject wordt aangevuld met smaakmakers die je als vanzelf nog meer deelgenoot maken van het geheel. Het verhaal over de boer die zijn graan hier liet malen, de soorten graan die hij verbouwde maar ook de namen door hem aan percelen gegeven, namen die wellicht weer kunnen gaan herleven in de producten van de toekomst. Het verhaal van een oud medewerker over het meel dat hier vroeger werd gemalen en hoe dit destijds allemaal in zijn werk ging. De oude, gevonden materialen, de labels van de meelzakken en de oude foto’s, ze vertellen allemaal het verhaal van een eeuwenoud ambacht, oer Hollandse historie vermengd met een vleugje Italië.

Na het lezen van het boek weet je waarom de Coops Molen zo bijzonder is en zul ook jij hem voor altijd in je hart sluiten. Iedere liefhebber van cultureel erfgoed, geïnteresseerde van de Nederlandse historie, molenliefhebber maar ook de “gewone” bezoeker van deze molen zou dit boek in huis moeten hebben als blijvende herinnering aan een bijzondere prestatie die hier is neergezet.

Van bouwval tot pronkstuk!

Ideeën werden besproken, gesprekken met derden gevoerd, een werktitel voor het boek bedacht en nu rest ons alleen nog het financiële plaatje rond te krijgen zodat we het idee ook daadwerkelijk kunnen omzetten in een tastbaar boek.