06-48745937 contact@anders2.nl

’T IS PERSOONLIJK

september 2018 | MANAGEMENTBOEK, PROJECTCOORDINATIE

 

Van twitterbericht tot boek “ ‘t is persoonlijk”!

’t is persoonlijk, een boek vol persoonlijke bespiegelingen van Maarten Wessels.

Met ’t Is Persoonlijk lanceerde gastvrijheidstrainer en voormalig hoofdredacteur van horecavakblad Entree Magazine Maarten Wessels gisteren zijn eerste boek. Het geeft de lezer een inkijk in de gedachten van Wessels. In de bundel staan zowel eerder in Entree Magazine verschenen als nieuwe columns. 

Het boek is geschreven vanuit de frisse blik van Wessels op gastvrijheid, voorzien van foto’s van maffe aanplakbiljetten, posters en krijtborden. Alles is natuurlijk voorzien van hetzij onbegrijpelijke taal dan wel geestige taalfouten. 


#chefsopletten

Wessels roept de lezer op om foto’s van dit soort borden, aanplakbiljetten op Twitter en Instagram te plaatsten met de hashtag #chefopletten. En dat is meteen een van de twee kernen van het boek. Er zou volgens Wessels in alle organisaties elke dag een andere medewerker aangesteld moeten worden als Chef Opletten: iemand die die dag even extra goed oplet op de manier van communiceren (zowel intern als extern). 


Niet gastvrij


Hier gaat het volgens Wessels menigmaal fout en dat is verre van gastvrij. Daarnaast legt Wessels in zijn columns de vinger op de zere plek daar waar het gaat om de gastvrijheidsbeleving in veel organisaties. En het betreft zeker niet alleen horecabedrijven waar gastvrijheid een rol speelt, zegt hij.


Te procesmatig

Wessels: “Veel organisaties zijn te procesmatig ingeregeld. Vaak noodzakelijk en begrijpelijk, echter daar mag de klant, patiënt of gast nooit de dupe van zijn. Een iets persoonlijkere benadering levert zeker winst op.” Deze bundel is daarmee een inspiratiebron voor iedereen die in de gastvrijheidssector werkt.

projectmanager boekineigenbeheer boek 

Te bestellen op www.wesselstrainingen.nl

Tekst: Maarten Wessels
Fotografie portret: Houdbaar
Concept, vormgeving: Houdbaar
Boek in eigen beheer uitgegeven door Wessels Trainingen