06-48745937 contact@anders2.nl

STREETFOOD INDIA

oktober 2012 | FOTOBOEK, KOOKBOEK, PROJECTCOORDINATIE

Streetfood India!

Mirjam Letsch is zowel fotograaf als reiziger met een passie voor smaken, geuren en kleuren. Daarnaast werkt zij al 16 jaar voor Stichting Duniya, een organisatie die onderwijs en medische zorg biedt aan een grote groep kinderen in een sloppenwijk in India.

Deze bijzondere ingrediënten vormen de basis van dit verrassende ‘kijk & kook’ boek: foto’s van mensen uit de wijk en recepten van eenvoudige, traditionele maaltijden die Mirjam met hen deelde, veelal op de grond zittend tussen de lachende kinderen en smakkende oma’s. Het resultaat is een bonte verzameling vegetarische recepten. Makkelijk zelf thuis te maken. Voedzaam. Gezond. Slank. En kleurrijk. Via QR-codes in het boek kun je zelf de geluiden en de muziek van de Indiase straat beleven. En nog wat: van elk verkocht boek profiteren de kinderen uit de sloppenwijk die bij Duniya niet alleen gratis onderwijs krijgen, maar ook een dagelijkse warme maaltijd. Simpele rekensom, toch? Jij lekker eten. Zij lekker eten.

Dit mooie softcover boek (184 pagina’s) is voorzien van een flappen en kaarten. Bij deze uitgave heb ik advies gegeven en was ik verantwoordelijk voor het drukwerk.

Colofon:

Vormgeving; Noella Straakenbroek
Tekst en Fotografie: © Mirjam Letsch / Let’sch Focus
Boek in eigen beheer uitgegeven door Letsch & de Clercq Visuals