06-48745937 contact@anders2.nl

RESPECT!

december 2016 | FOTOBOEK, PROJECTCOORDINATIE

Fotoboek Respect - Anders2

 

 

RESPECT! – Vallen en weer opstaan

Het boek RESPECT! bevat 50 interviews en portretten van gewonde veteranen: jong, oud, man, vrouw. Dapper en inspirerend. Veteranen die hun eigen strijd vochten op de weg naar herstel. Een indrukwekkend boek over niet opgeven. Vol met energie, kracht en inspiratie.
Duizenden militairen zetten zich nog dagelijks in voor veiligheid en vrede in de wereld. Helaas hebben velen daarvoor een heel groot offer gebracht en sommigen helaas het hoogste offer, hun leven. Zij die dit hebben overleefd maar blijvend gewond zijn, verdienen ons respect. Draagvlak, begrip en respect in de maatschappij. De weg die zij hebben moeten afleggen na hun verwondingen, fysiek of geestelijk, is lang, soms heel lang. Maar velen knokten zich er weer bovenop. Hun verhaal verdient respect en hun verhaal kan een bijdrage leveren voor hen die deze weg nog niet hebben afgelegd. Dit fotoboek vertelt hun verhaal.Daarmee hoop ik bij te dragen aan het RESPECT wat deze militairen verdienen. Wie we zeker niet vergeten is het thuisfront van de gewonde militairen. Maar ook opdat hun “buren” weten wat voor kanjers er naast hun wonen.

Meer erkenning

Een boek dat hopelijk bijdraagt aan meer erkenning, begrip en respect voor Nederlandse veteranen. Voor dit indrukwekkende boek (30 x 30 cm. 2,3 kilo en 252 pagina’s) was ik projectleider, en verantwoordelijk voor het drukwerk.

Colofon:

Fotograaf en auteur: Johan Bergsma
Tekst/eindredactie: Ilse de Boer
Vormgeving: Edwin Sonneveld
Beeldbewerking: Natanya Hartgers
Boek in eigen beheer uitgegeven door Johan Bergsma.