06-48745937 contact@anders2.nl

KAVIAAR UIT DE ACHTERHOEK!

Hoe mooi is het om kaviaar anders in beeld te brengen: het zwarte goud als een sieraad aan de vinger of juist het contrast van het smakelijke kaviaar met een stoer stoppelbaardje. Gewoon te vinden in de Achterhoek! Maar wel door anders te kijken en te doen.

+

Bij een koffiestop in de Strandlodge in Winterswijk, tijdens het lopen van het Wenterslenterpad, hoorde ik de chef enthousiast vertellen over kaviaar uit de Achterhoek. Dit triggerde me als echte Achterhoeker, omdat ik hiervan nog nooit had gehoord.

Nieuwsgierig ging ik op zoek naar het lokale zwarte goud, dat bij De Steurhoeve in Laren vandaan bleek te komen. Een eerste kennismaking via hun website inspireerde me om meer respect te creëren voor kaviaar. Daarom bood ik een fotoshoot aan, om te laten zien hoe belangrijk bijzondere beelden hierbij zijn. En dat fotografie ook anders kan! Na het in beeld brengen van de slacht van een steur, had ik diep respect voor zo’n mooi product en proces.

Netwerken gaat echter verder dan een fotoshoot. Ik introduceerde De Steurhoeve daarom in mijn foodnetwerk, met als resultaat een workshop steur fileren en kaviaar proeven tijdens het Food Unplugged foodfestival. Tijdens de evaluatie hiervan tipte ik de eigenaars Martin en Sandra dat de Zwarte Cross kaviaar zou gaan serveren, en was ook dit contact snel gelegd. Dus is kaviaar uit de Achterhoek straks te proeven bij ‘Le Clique Claque’, een culinaire snackmuur mét Michelin-ster tijdens het grootste festival van Nederland! Samen kom je nu eenmaal verder…