06-48745937 contact@anders2.nl

BORST VOORUIT

oktober 2015 | FOTOBOEK, PROJECTCOORDINATIE

Fotoboek Borst Vooruit - Anders2

 

Door en voor vrouwen met borstkanker

Een indrukwekkend boek over borstkanker. Met bijdragen van 64 ervaringsdeskundigen, aangevuld met uitleg en adviezen van experts op diverse terreinen, is dit met recht een boek door en voor vrouwen met borstkanker. Met de inhoud van een mustread en het uiterlijk van een wannahave voor iemand met borstkanker. Voor dit boek gaf ik advies en was ik verantwoordelijk voor het drukwerk. Dit mooie hardcover boek (252 pagina’s) is voorzien van een opvallende laserstans. Bijzondere voorwaarde: dit bijzondere boek mocht niet naar inkt ruiken, omdat de reuk van iemand met borstkanker kan veranderen. Ook daarvoor kon ik zorgen.

Waarom dit boek?

Omdat we merkten dat er nog zoveel niet gezegd is.

In het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC-Havenziekenhuis kregen we regelmatig vragen van vrouwen met borstkanker. Van het een op het andere moment was hun leven volledig veranderd en dreigden ze de weg kwijt te raken in een wereld van verdriet, onzekerheid, angst en boosheid. En dan de vragen. Hoe doe ik dit, hoe ga ik ermee om, wat moet ik wel en wat niet, en hoe nu verder? En als er geen verder is, wat dan? 

Door onze jarenlange ervaring konden we op veel vragen antwoord geven. Maar er kwamen ook vragen waar we niet direct mee uit de voeten konden en we beseften dat alleen de échte ervaringsdeskundigen, die misschien wel op dat moment in dezelfde ruimte in een behandelstoel zaten, daar wél iets over konden zeggen.

Zo begon onze zoektocht. We spraken tientallen vrouwen met borstkanker over hun onzekerheden, over hun werk, kinderen, geliefden en omgeving en wisten: er moet een boek komen. Een boek door en voor vrouwen met borstkanker, hier en daar aangevuld met advies of een kanttekening van een expert, zodat niet iedere patiënt het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Een boek dat kracht uitstraalt en optimisme, gebaseerd op de individuele ervaringen van 64 vrouwen, de bijdragen van het patiëntenpanel, groepsgesprekken en interviews. Een trots boek, strijdbaar en krachtig. Borst vooruit!

We hebben niet de pretentie volledig te zijn. Er zullen altijd nieuwe vragen zijn. Sommige zullen onbeantwoord blijven, eenvoudigweg omdat er geen antwoord is. Maar we zijn ervan overtuigd dat het boek dat u nu in handen hebt velen tot steun zal zijn. Bovendien ondersteunt u met de aanschaf van dit boek toekomstig onderzoek naar borstkanker.

Colofon

Samenstelling: Paula Veenstra, Marijk Huysman, Agnes Jager
Vormgeving en Fotografie: © Mirjam Letsch / Let’sch Focus
Boek in eigen beheer uitgegeven door Letsch & de Clercq Visuals