06-48745937 contact@anders2.nl

Boeren anders in beeld

Door op de foto te klikken zie je meer foto’s in kleur uit de serie

Boer Jan

Maaien met de zeis. Zo deed mijn vader het vroeger ook. Het contrast is groot als een 12 meter brede maaier aan de andere zijde het gras aan het maaien is.

Kaviaar uit de Achterhoek!

Hoe mooi is het om kaviaar anders in beeld te brengen: het zwarte goud als een sieraad aan de vinger of juist het contrast van het smakelijke kaviaar met een stoer stoppelbaardje. Gewoon te vinden in de Achterhoek! Maar wel door anders te kijken en te doen.

Sojamelk

In het gouden uurtje oogsten van Nederlandse sojabonen en fotograferen. Andere smaak en melk zonder koeien, mmmmmm erg lekker.

Hopoogst

Op het erf van Reinier en Riet Hogenelst in Zieuwent, daar waar de Baakse Beek door het Gelderse landschap stroomt, groeit een niet Nederlandse plant. Het is hop, de plant waarvan de scheuten een delicatesse is de hopbellen een voor 1 geplukt worden.

Veldvarkens

Zelhemse Veldvarkens, kruisingen met o.a. Duroc, Wolvarken, Kunekune.In de ‘achtertuin’ van 3 hectare, houden ze varkens die kunnen wroeten en badderen in de modder.

Druivenoogst

Druivenoogst voor lokale achterhoekse wijnen. Vele handen maken licht werk. Respect voor de basis van deze mooie wijnen. Tjonge dikke trossen ? Anders2 in beeld.

Wit, Paars en groen goud

Het hoofdproduct dat gekweekt wordt door Smits Groentekwekerij is prei. Naast prei verbouwen ze een aantal andere soorten groenten en fruit. Waaronder het witte, groene en paarse goud.

Geitenkaas

Tussen de historische bossen en lanen in de Gelderse Achterhoek ligt een authentieke kleine geitenboerderij in Woold bij Winterswijk. ‘De Brömmels’ geitenkaas; geitenkaas met een verhaal!

Het zoete goud

Rond de kasten vliegen bijen af en aan met stuifmeel en nectar. Eerst heb ik de nodige uitleg gekregen van de imker over hoe ze leven, hoe ze dansen en zwermen.

Merino wol

Prei

Zalm Chili

De vissers in beeld in Chili.

Waterbuffels

Steeds vaker zie je in de winkels buffelmozzarella van Nederlandse makelij liggen. Nieuwsgierig naar het hoe en waarom ging ik op zoek naar bedrijven waar waterbuffels gehouden worden.

Abrikozen Smits

Grote witte bloesems met een, bijna onzichtbaar, vleugje roze. Zuidfranse sferen gewoon in de achterhoek.

Lupine

Ik kende de lupine vanuit Chili. De paarse sterk geurende bloemen. Echter van Lupines zijn vele soorten en maten. Zo was ik verrast door de witte variant. Geen bloem maar een boontje, geen geur en een nootachtige smaak.

Wagyu en Black Angus

Wagyu en Black Angus grazend in Zelhem Met de inspiratie uit Japan vallen voor de prachtige Wagyu koeien gewoon in Zelhem.

Bonen Smits De Heurne

Snijbonen anders in beeld. Lange, brede, lichtgroene peulen waarin zich zaden, de bonen, bevinden. Een voor een met de hand geplukt.

Goudsbloemen

Als knaloranje zonnetjes schijnen ze je tegemoet: goudsbloemen.

Ezel

Fotoshoot op locatie van 2 heerlijk eigenwijze dieren. Jikke en Boet heten ze.

OerGraan

Wat is er mooier dan hartje zomer met mooi weer het gele goud met de graanmaaidorser (ofwel combine) te oogsten.

Schapen shoot

Vlas

Respect voor natuur, weet wat je draagt. Ga er bewust mee om en stel jezelf de vraag of je weet waar je kleding vandaan komt. The Linen Project, van Nederlandse bodem!

Aardappelen

De teelt van aardappelen begint met goed voorkiemen en zo vroeg mogelijk poten.

Quinoa

Met André Jurrius van Eko boerderij de Lingehof op stap om meer over Quinoa te weten. Ik kende het van de velden in Zuid Amerika maar dit is gewoon in Nederland.

Anders2
Annemarie Kleve
De Biezenbusse 2
7021 NW Zelhem
06-48745937
contact@anders2.nl